Technologie okapów Dora Vent

Silent HoodTM  

Innowacyjna komora wentylacyjna okapu i odpowiednio dobrane wymiary, w połączeniu z technologią MicroDrop™, zwiększają komfort pracy, powodując spadek poziomu hałasu o około 15dB(A).

Capture HoodTM  

Technologia polegająca na podawaniu powietrza w kierunku filtrów mechanicznych, umożliwia stosowanie do 25% mniejszych ilości powietrza wywiewanego w stosunku do tradycyjnych okapów wyciągowych.

Capture AirTM  

Technologia polegająca na nawiewaniu świeżego powietrza do strefy pracy przez perforowaną ścianę czołową okapu. Jest uzupełnieniem powietrza wyciąganego przez okap i zwiększa komfort pracy pracowników kuchni.

 

Po co to wszystko?

  • zwiększenie efektywności pracy okapu poprzez maksymalne odfiltrowanie zanieczyszczeń;
  • bezpieczeństwo i higiena (czyste kanały wentylacyjne);
  • komfort pracy pracowników kuchni (nawiew świeżego powietrza do kuchni, obniżenie poziomu hałasu o 15dB(A);
  • oszczędność energii (wykorzystanie powietrza wyciąganego do odzysku ciepła);
  • ochrona środowiska; możliwość wyrzutu powietrza z restauracji bezpośrednio na zewnątrz,
  • oszczędności ekonomiczne ze względu na konserwacje.

 

Newsletter

Jeśli chcesz być informowany o nowościach i promocjach, zostaw swój email powyżej.
PL EN