Silent HoodTM
Innowacyjna komora wentylacyjna okapu i odpowiednio dobrane wymiary, w połączeniu z technologią MicroDrop™, zwiększają komfort pracy, powodując spadek poziomu hałasu o około 15dB(A).
Capture HoodTM
Technologia polegająca na podawaniu powietrza w kierunku filtrów mechanicznych, umożliwia stosowanie do 25% mniejszych ilości powietrza wywiewanego w stosunku do tradycyjnych okapów wyciągowych.
Capture AirTM
Technologia polegająca na nawiewaniu świeżego powietrza do strefy pracy przez perforowaną ścianę czołową okapu. Jest uzupełnieniem powietrza wyciąganego przez okap i zwiększa komfort pracy pracowników kuchni.
Po co to wszystko?
- zwiększenie efektywności pracy okapu poprzez maksymalne odfiltrowanie zanieczyszczeń;
- bezpieczeństwo i higiena (czyste kanały wentylacyjne);
- komfort pracy pracowników kuchni (nawiew świeżego powietrza do kuchni, obniżenie poziomu hałasu o 15dB(A);
- oszczędność energii (wykorzystanie powietrza wyciąganego do odzysku ciepła);
- ochrona środowiska; możliwość wyrzutu powietrza z restauracji bezpośrednio na zewnątrz,
- oszczędności ekonomiczne ze względu na konserwacje.